Door verder te klikken op onze website, accepteer je onze cookies. Wij analyseren op deze manier onze website met als doel de website nog gebruiksvriendelijker te maken.
Uiteraard zullen wij deze gegevens niet met derden delen. Meer weten?

Papier en karton

Welk afval mag er in een papier en karton container

In een papier container mag, zoals de naam al duidelijk aangeeft enkel en alleen papier en karton afgevoerd worden. Overig afval / aanhechtingen is niet toegestaan zoals bindbandjes van ordners en gelamineerd papier/karton. Mocht je toch ergens over twijfelen, neem dan gerust contact met ons op 088-1001088. 

Voordelen van een papier/karton container

Het kiezen voor een papier en karton container heeft meerdere voordelen.
Zo is het verwerken van papier en karton een stuk goedkoper dan het verwerken van restafval/bedrijfsafval. Hierdoor is het financieel verstandig om het papier te scheiden van het overige afval, daarnaast bespaar je ruimte in de restafval container waardoor je hier meer restafval in kan afvoeren en minder ledigingen nodig heeft. Heb je geen hele grote hoeveelheden papier karton maar vind je het toch zonde om het bij het restafval af te voeren overweeg dan eens een papiercontainer die geledigd word op 'afroep'. 

Wat gebeurd er met het papier als het ingezameld is? 

Het klink zo vanzelf sprekend, het recyclen, maar wat gebeurd er nu eigenlijk echt met het papier vanaf het moment dat het opgehaald is?

Nadat het papier ingezameld is word het gereinigd en gesorteerd, na dit proces worden er grote papierbalen van gemaakt en worden de balen naar een centrale verwerkingsfabriek gebracht.

Bij deze verwerkingsfabriek gaan we weer een stuk verder in het recyclingproces. Van het papier moet nu pulp gemaakt worden (dit gebeurd door het op laten lossen van het papier in water). Doormiddel van verschillende scheidingstechnieken zal het papier nog schoner gemaakt worden en zullen overige afvalstoffen verwijderd worden (denk hierbij aan bijvoorbeeld kleine stukjes plakband en nietjes etc).

Nadat het papier volledig schoon gemaakt is en vrij is van overige materialen kan het productie proces beginnen om er een 'nieuw' product van te maken. Denk hierbij onder andere aan 'nieuw' papier tbv bedrukking, grondstoffen voor diverse bouwmaterialen, toiletpapier, textiel, etc. Zo is de cirkel weer rond en krijgt het oude papier weer een nieuw leven. 

Vaste tarieven Vanaf 5,- euro per maand
Vaste tarieven All-in tarieven
Maandelijks opzegbaar Maandelijks opzegbaar
Maandelijks opzegbaar Binnen 5 werkdagen leverbaar
Snelle levering Gratis plaatsen in heel Nederland
Maandelijks opzegbaar Flexibele lediging van de container
 

Klanten over bedrijfsafvalspecialiast.nl

8.8
Op basis van 7137 reacties

Bekijk alle reviews

“Prima” Anoniem op 08-11-2022
“Op tijd geplaatst en weer op tijd opgehaald.Hartstikke netjes.” mustafa dutar op 05-11-2022
“Zeer tevreden” A van Kasteren op 05-11-2022
“Zeer correct alles klopte volgens de afspraken ” Anoniem op 30-10-2022